ȘTIRI ULTIMATUM DE TREI ANI PENTRU RABLE

ULTIMATUM DE TREI ANI PENTRU RABLE

ultimatum de trei ani pentru rable
O directivă a Uniunii Europene, încă neaprobată, i-ar putea obliga pe români să renunţe la maşinile non-Euro. Proprietarii a peste două milioane de Dacii 1310 sau Oltcituri au fost avertizaţi de premierul Tăriceanu că, din 2011, ar putea fi nevoiţi să-şi caseze maşinile. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu i-a avertizat ieri pe proprietarii de maşini non- Euro că, în mai puţin de trei ani, ar putea fi nevoiţi să-şi arunce la fiare vechi autoturismele.

„Este foarte probabil ca, la nivelul Uniunii Europene - şi este o atenţionare pe care o fac tuturor deţinătorilor de maşini poluante non-Euro -, de la 1 ianuarie 2011 să fie adoptată o directivă pentru scoaterea acestor maşini din circulaţie“, a declarat ieri premierul, în cadrul unei audieri privind taxa auto.

Directiva UE nu a fost încă aprobată şi se află în prezent în dezbaterea Comisiei Europene. În cazul în care se va aproba, proprietarii a peste 2 milioane de maşini înregistrate în prezent în parcul auto autohton vor fi nevoiţi să renunţe le autoturismele lor. Potrivit unui raport al Registrului Auto Român (RAR), mai bine de 54% dintre maşinile românilor sunt în prezent non-Euro. Din categoria acestor autoturisme fac parte Daciile 1310 care au ieşit din fabrică înainte de 1 ianuarie 1996, maşinile Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 16, Renault 21, Opel Kadett şi Renault 5.

În prezent, în România există peste 2,3 milioane de maşini non-Euro înregistrate în baza de date a RAR. Cu toate că milioane de români vor fi nevoiţi să-şi schimbe maşinile în urmă- torii ani, guvernul se luptă pentru menţinerea taxei auto percepute la înmatricularea maşinilor noi sau second- hand. În schimb, oficialii executivului susţin că bugetul stabilit pentru acest an nu permite majorarea numă- rului de maşini subvenţionate prin programul de înnoire a parcului.

30.000 de „rable“

Premierul Tăriceanu a recunoscut ieri că taxa auto nu este o măsură ce contribuie la înnoirea parcului de ma- şini. „Avem o problemă care nu este de neglijat: proiectul actual nu are o reglementare pentru parcul existent, ci doar pentru ce intră ca vehicule“, a afirmat Tăriceanu. Unul dintre participanţii înscrişi la audierea publică de ieri i-a reproşat guvernului această scăpare. Acesta s-a întrebat de ce vecinul său, care deţine un autoturism Aro, nu este taxat pentru poluare, în timp ce el a fost nevoit să plătească o taxă de 1.800 de euro pentru înmatricularea unui autoturism Euro 4. Ministerul Mediului a aprobat în urmă cu câteva zile ca un număr de 30.000 de maşini să intre în programul „Rabla“ anul acesta. Prima de casare acordată la schimbarea unui autovehicul mai vechi de 12 ani cu unul nou va fi de 4.000 de lei. Programul va demara la mijlocul acestei luni. Producă torii şi importatorii de autoturisme au cerut, în urmă cu câteva săptămâni, majorarea la 100.000 a numărului de maşini care să beneficieze de prima de casare.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport
Oras: Ivanjica,
Țară:RS - Serbia

belisar d.o.o. logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: Brcko,
Țară:BA - Bosnia și Herțegovina


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET