ȘTIRI TUNELUL PE SUB GIBRALTAR

TUNELUL PE SUB GIBRALTAR

tunelul pe sub gibraltar
TUNELUL PE SUB GIBRALTAR
Pasajul de 40 km intre Africa si Europa va costa minimum 8 miliarde dolari.
Dupa indelungate si varii planuri, prospectii, ezitari si impasuri, guvernulmarocan si cel spaniol au demarat discutii ferme in vederea construirii unei cai de legatura directa intre Africa si Europa: un tunel pe sub Stramtoarea Gibraltar.
Potrivit BBC, lucrarile de realizare a ambitiosului proiect vor demara anul viitor, si vor consta in realizarea unui tunel de cale ferata, pe care vor fi transportate marfuri, autovehicule si persoane. In prezent, intre Tanger (Maroc) si orasele din sudul Spaniei nu se poate circula decat cu feribotul, situatie care se va schimba total dupa construirea tunelului.

Africa si Europa, despartite acum multe milioane de ani, vor fi din nou unite permanent gratie unui monumental efort ingineresc, conceput de veteranul inginer elvetian Giovanni Lombardi. Lombardi a mai fost implicat in multe proiecte de anvergura, precum tunelul din Pasul Gothard si tunelul Mont Blanc. Insa potrivit propriilor sale spuse, tunelul de sub Gibraltar este de departe cea mai dura provocare din intreaga lui cariera.
„Nimic in lume nu se compara cu acesta. Exista multe dificultati. In primul rand, marea masoara aici 300 de metri adancime, de cinci-sase ori mai mult decat deasupra Eurotunelului (care leaga Franta de Marea Britanie). Apoi, avem situatia geologica. Intre placile tectonice africana si europeana se inregistreaza foarte multe miscari”, a spus Lombardi.
Trafic de acelasi tip ca prin Eurotunel
Lucrarile de prospectie au inceput deja, urmand a fi terminate inainte de finele acestui an. In forma sa actuala, proiectul prevede saparea a trei tuneluri - doua pentru liniile de tren si unul de serviciu (sau de evacuare de urgenta). Traficul se va face la fel ca prin Eurotunel, la bordul unor garnituri de tren speciale.
Pretul proiectului este estimat undeva intre 8 si 13 miliarde de dolari, dar este foarte posibil sa se depaseasca aceasta valoare. El va fi finantat prin intermediul a doua companii publice din Spania si Maroc, precum si direct de Uniunea Europeana.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Atyrau,
Țară:KZ - Kazahstan


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET