ȘTIRI STAMPILA NU MAI ESTE OBLIGATORIE PE FACTURI

STAMPILA NU MAI ESTE OBLIGATORIE PE FACTURI

stampila nu mai este obligatorie pe facturi
Stampila nu mai este obligatorie pe facturi

 

De anul acesta, stampila nu mai este obligatorie pe facturi.
In Uniunea Europeana, astfel de prevederi au fost eliminate de ani buni.

Romanii au scapat pentru prima data anul acesta de birocratia in ceea ce priveste facturile. Firmele pot sa-si tipareasca singure facturile, deci nu vor mai fi obligate sa le ridice de la Imprimeria Nationala.
Stampila se va practica in continuare pe contracte, desi avocatii sustin ca nu exista nicio lege care sa impuna acest lucru.
Codul Fiscal, intrat in vigoare in prima zi a lui 2007, defineste, preluand prevederile europene, ce trebuie sa contina o factura: date de identificare a cumparatorului, a vanzatorului, a operatiunii. Stampila nu se afla printre elementele obligatorii.

In trecut, regulile prevedeau ca fiecare factura sa fie stampilata si semnata. Culmea birocratiei: era necesara si seria de buletin a cumparatorului.
Cum prevederile privind bonurile fiscale nu erau incluse in Codul Fiscal, stampila este in continuare necesara pentru a deconta bonuri de benzina si de la restaurante.

Cu ani in urma fata de UE

Ceea ce pare o mare „usurare” in Romania este de fapt o situatie obisnuita in tarile din vestul Europei sau in Statele Unite. „In tarile din Europa de Vest si America de Nord, stampila nu e obligatorie de 20-30 de ani”, spune Petru Buzescu avocat din Baroul Bucuresti si cel de la New York.

Aici, daca ati fi cerut stampila pe o factura de la hotel sau de la cumparaturi, vanzatorii ar fi ridicat din sprancene fiindca existenta stampilei nu mai este obligatorie de ani buni. In Anglia, de exemplu, au trecut cinci-sase ani de cand a fost eliminata obligativitatea stampilelor.
La fel si in Statele Unite, unde nu este nicio problema ca o firma sa deconteze bunuri si servicii achizitionate pe internet, in conditiile in care nu s-a auzit de stampila pe paginile web.

Probleme

-Noile reglementari, putin cunoscute
-Nu toata lumea stie noile reglementari, asa ca au fost semnalate cazuri in care:
-contabilii cer pentru decont facturi- tip de la Imprimeria Nationala care sa aiba si stampile
-clientii cer vanzatorilor sa stampileze facturile
-institutiile de stat nu deconteaza lucrarile, cheltuielile sau TVA-ul in baza facturilor pe tip nou

Solutie: invocati articolul 155, alineatul 6 din noul Cod Fiscal, unde scrie negru pe alb ca „semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii”. Codul este accesibil pe site-ul Ministerului Finantelor. (www.mfinante.ro)

Evenimentul Zilei



There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 




CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.




gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - Franța



Categoria: Firma de transport
Oras: Atyrau,
Țară:KZ - Kazahstan


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET