ȘTIRI PETROLUL ATINGE UN NOU RECORD DE 114,5 DOLARI/BARIL, SUSTINUT DE DEPRECIEREA DOLARULUI

PETROLUL ATINGE UN NOU RECORD DE 114,5 DOLARI/BARIL, SUSTINUT DE DEPRECIEREA DOLARULUI

petrolul atinge un nou record de 114,5 dolari/baril, sustinut de deprecierea dolarului

Pretul petrolului a inregistrat miercuri o crestere puternica, continuand sa depaseasca nivelurile record, ca si in ziua precedenta, sustinut de dolarul slab, de inchiderea unor terminale din Mexic si de problemele legate de infrastructura petroliera din Nigeria, scrie AFP.

Miercuri, pretul contractelor la termen pentru titeiul "light sweet" cu livrare in mai a urcat cu 41 de centi, la 114,20 dolari/baril, fata de 113,79 dolari/baril la inchiderea sedintei de marti din New York. Cu cateva momente mai devreme, atinsese un nou record de 114,50 dolari/baril.

Pretul titeiului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna iunie, a urcat cu 38 de centi, la 111,96 dolari/baril, dupa ce atinsese nivelul istoric de 112,35 dolari/baril.

De cateva zile, pretul petrolului a depasit zilnic record dupa record, ca urmare a deprecierii dolarului, ce face mai ieftine materiile prime denominate in moneda americana, in timp ce presiunile inflationiste au orientat, de asemenea, investitorii, catre acest tip de investitii.

Dupa publicarea statisticilor inflationiste din zona euro, de miercuri dimineata, care au indicat o accentuare in luna martie, euro a continuat sa creasca si a atins un nou record de 1,5968 dolari.

Exista mai multi factori care sustin cresterea pretului, in special problemele de aprovizionare, dupa inchiderea a patru terminale de alimentare din Statele Unite, cel mai mare consumator din lume, de catre societatea petroliera mexicana Petroleos Mexicanos (PeMex), din cauza vremii nefavorabile.

"Masura nu va avea nicio consecinta asupra livrarilor", a delcarat pentru AFP un purtator de cuvant al PeMex, Carlos Ramirez, "acestea vor fi numai intarziate". Ramirez nu a anuntat data redeschiderii terminalelor, care "depinde de previziunile meteo".

In plus, au fost anuntate incendii in cadrul rafinarilei din Naoc, o filiala a grupului italian Eni, in regiunea petroliera din Nigeria. Perderile de productie sunt evaluate de 5.000 de barili/zi.There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport
Oras: Ivanjica,
Țară:RS - Serbia

belisar d.o.o. logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: Brcko,
Țară:BA - Bosnia și Herțegovina


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET