ȘTIRI INUNDATIILE INCEP SA PUNA PROBLEME IN VESTUL TARII

INUNDATIILE INCEP SA PUNA PROBLEME IN VESTUL TARII

inundatiile incep sa puna probleme in vestul tarii

Inundatiile incep sa puna probleme in vestul tarii

In judetul Timis se asteapta o crestere a nivelurilor raurilor in zilele urmatoare.

Carasenii nu au de ce se teme de inundatii, potrivit declaratiilor responsabililor de la Directia Apelor. Institutia are in depozite 70.000 de saci cu nisip, care pot fi pusi in teritoriu, acolo unde ar aparea pericolul deversarii raurilor. Dupa ce luni, in zona Manastur, aproape 60 de hectare de teren arabil au fost inundate, iar doi kilometri de drum comunal au fost acoperiti cu apa, ieri, in Timis, apele au batut in retragere. Raul Bega a iesit ieri, din zona de atentie, la Lugoj si Gataia apa a scazut, iar de pe campuri, in ciuda ploilor, a inceput sa se retraga. 

„Pe cursul inferior al Timisului, in urma propagarii, nivelul apei este in crestere. Din fericire aici exista diguri, iar noi am prognozat ca se va atinge faza a doua de atentie, adica pana la jumatate din inaltimea digurilor. E vorba de zonele dinspre localitatile Cebza, Graniceri, Giulvaz, Rudna, Gad. Dar nu putem sa spunem ca sunt probleme. Zilele urmatoare insa, daca ploile vor continua, s-ar putea sa avem cresteri semnificative de apa“, a  precizat Mihnea Stanca, directorul Apelor Romane Banat.

Arad

Teren si drumuri inundate

Situatia inundatiilor din judetul Arad insa, se agraveaza de la o ora la alta. Peste 1.000 de ha de terenuri sub ape, drum judetean inundat si localitati aproape izolate. Potrivit Prefecturii Arad, au fost afectate sapte localitati din patru comune, situate in zona muntoasa din estul judetului. 

Localitatile Revetis, Crocna, Pescari si Dieci au fost aproape izolate, iar apa de pe drumurile care asigura accesul inspre si dinspre aceste localitati ajunge chiar si la un metru. Asa ca pe aici se poate trece dor cu tractorul. Din aceasta cauza, aproape 1.000 de oameni din doua localitati din zona au ramas ieri dimineata fara paine.

Potrivit viceprimarului comunei Dieci, Ioan Chiu, o gospodarie a fost inundata, iar 500 de ha de teren agricol sunt sub ape. Si in satul Pescari a fost inundata o gospodarie. Primarul din Almas, Teodor Avram, a declarat pentru EVZ ca sunt inundate aproape 500 de ha de terenuri agricole si peste 100 de ha de fanete si pasuni.

Georgeta Petrovici, Alex NegruThere will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport
Oras: Ivanjica,
Țară:RS - Serbia

belisar d.o.o. logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: Brcko,
Țară:BA - Bosnia și Herțegovina


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET