ȘTIRI INTRAREA BULGARIEI SI ROMANIEI IN UNIUNEA EUROPEANA «DETURNEAZA» TRANZITUL DE PE CORIDORUL 10

INTRAREA BULGARIEI SI ROMANIEI IN UNIUNEA EUROPEANA «DETURNEAZA» TRANZITUL DE PE CORIDORUL 10

intrarea bulgariei si romaniei in uniunea europeana «deturneaza» tranzitul de pe coridorul 10

Intrarea Bulgariei si Romaniei in Uniunea Europeana «deturneaza» tranzitul de pe Coridorul 10


Intrarea Bulgariei si Romaniei in Uniunea Europeana pune o problema - Serbia ar putea fi ocolita de traseele de transport si tranzit - afirma secretarul Asociatiei pentru Transport si Comunicatii din Camera de Comert a Serbiei, Dusan Mladenovic.

Avertismentele sale nu sunt fara temei, o confirma faptul ca in ianuarie si februarie, tranzitul pe soselele din Serbia a scazut cu 20% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Se apreciaza ca asa-numitul Coridor 10 si-a pierdut primatul in fata Coridorului 4, deoarece potrivit actualei proceduri si a regulilor UE, TIR-urile pot sa mearga snur pe Coridorul 4, fara a fi oprite in nici un punct [de frontiera]. De aceea, Serbia va pierde venituri importante prin reducerea incasarilor taxei de autostrada.
Daca acest trend negativ va continua, se apreciaza ca 100.000 de tiruri vor ocoli anul acesta Serbia, ceea ce inseamna pierderi de 15 milioane de euro in incasari. Pe parcursul anului trecut, Compania Nationala a Drumurilor din Serbia a incasat 180 de milioane de euro din taxa de drum. Mladenovic sustine insa ca nu este cazul sa se intre in panica, deoarece "CNDS incearca in ultimii trei ani sa stopeze, prin anumite proceduri, trendurile negative din incasari". "Doar asa am putea sa concuram Coridorul 4 de tranzit prin Bulgaria si Romania.
 Serbia ar trebui sa introduca tehnologie ultramoderna la frontiere, astfel incat prin punctele de trecere sa fie urgentat tranzitul masinilor si al marfurilor. De asemenea, printr-o colaborare stransa cu Directia Vamilor, s-ar putea simplifica si controlul vamal prin utilizarea asa-numitului «sistem de tranzit TIR». Prin activarea acestui sistem, reintrodus in Serbia in urma cu sase ani, au fost reduse costurile transportului si a fost urgentat tranzitul prin punctele de frontiera". "Imbunatatirea transportului pe Coridorul 10 reiese si din faptul ca in 2002 au fost eliberate 1.516 de licente de transport TIR, iar in 2006 - 8.300", explica Mladenovic.

Sursa: RadorThere will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Atyrau,
Țară:KZ - Kazahstan


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET