ȘTIRI CUM VA EVOLUA POLITICA TRANSPORTULUI IN URMATORII CINCI ANI?

CUM VA EVOLUA POLITICA TRANSPORTULUI IN URMATORII CINCI ANI?

cum va evolua politica transportului in urmatorii cinci ani?
Cum va evolua politica transportului in urmatorii cinci ani?

 

Care este solutia pentru un sistem european de transport in miscare? Cu ocazia evaluarii intermediare facute de Comisia Europeana privind strategia de transport 2001, Parlamentul European a organizat o audiere publica pe acest subiect.

Deputati europeni, membri ai parlamentelor nationale si experti ai industriei s-au reunit pentru a examina relatia dintre transportul european si mobilitate, cresterea economica, dezvoltarea sociala si protectia mediului inconjurator.
Conform Comisiei Europene, intre 2001-2006 politica transportului a cunoscut numeroase succese ca de exemplu mai multe proiecte de retele transeuropene si promovarea transportului intermodal prin programul Marco Polo (transportul rutier de marfa este redirectionat catre modalitati mai prietenoase fata de mediul inconjurator)

Cum va evolua politica transportului in urmatorii cinci ani?

Revizuirea intermediara a cartei albe a Comisiei Europene propune cateva actiuni concrete, construite in jurul a patru piloni centrali:

1. mobilitate durabila: inlaturarea barierelor tehnice care ingreuneaza cooperarea companiilor feroviare peste granite; revizuirea si finalizarea proiectului „Cer European Unic“; promovarea cailor navigabile interne
2. protectie: drepturile pasagerilor trebuie implementate in toate formele de transport; protejarea mediului inconjurator prin reducerea zgomotului si a emisiilor de bioxid de carbon, folosirea combustibililor alternativi si a noilor tehnologii
3. inovare: noile tehnologii pot contribui la reducerea ambuteiajelor si a emisiilor de bioxid de carbon; sistemul de pozitionare si navigatie prin satelit Galileo ar putea juca un rol cheie in „Sistemele de transport inteligente“ (introducerea noilor tehnologii in infrastructura de transport si automobile)
4. dimensiunea internationala: companiile europene controleaza 30% din transportul aerian global si 40% din flota maritima, de aceea UE trebuie sa fie unita si sa conduca pe scena transportului international.

Potrivit Parlamentului, „transportul trebuie adaptat“

In deschiderea audierii, presedintele Comisiei pentru transport, Paolo Costa (ALDE, Italia), a spus ca „transportul trebuie adaptat“ pentru a face fata provocarilor ca extinderea UE, globalizarea, incalzirea globala, terorismul si pretul energiei.
Domnul Costa si-a manifestat si preocuparea fata de faptul ca nu se pune indeajuns accentul pe schimbarea „modului“ transportului european de la un transport care polueaza la unul care utilizeaza energie refolosibila si protejeaza mediul inconjurator.
Potrivit proiectului de raport redactat de deputata europeana maghiara Etelka Barsi-Pataky (PPE-DE) si prezentat de Comisia pentru transport saptamana aceasta, „Parlamentul European nu este multumit de progresul facut de politica europeana de transport“ si recomanda luarea catorva masuri:
- inter-conectivitatea transportului cu alte zone, ca energia, mediul inconjurator, inovarea
- punerea in aplicare de catre Comisia Europeana a legislatiei europene existente in domeniul transportului
- extinderea noilor modalitati de finantare - alternative si inovatoare
- institutiile europene si statele membre trebuie sa faca tot posibilul pentru a exploata din plin creditele alocate transportului in cadrul fondului de coeziune
- recurgerea la mijloacele de transport care respecta mediul inconjurator, de exemplu transportul feroviar, maritim si fluvial
- folosirea sistemelor de transport inteligente si a inovatiilor tehnologice pentru a facilita traficul, a evita ambuteiajele si a ameliora protejarea mediului inconjurator.

 There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Atyrau,
Țară:KZ - Kazahstan


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET