ȘTIRI CRIZA PE PIATA FORTEI DE MUNCA DIN TRANSPORTURI

CRIZA PE PIATA FORTEI DE MUNCA DIN TRANSPORTURI

criza pe piata fortei de munca din transporturi

Angajatorii din transporturi estimeaza ca se impune o  marire a salariilor in domeniu.

Criza este determinata, in principal, de salariile fabuloase pe care le pot castiga peste hotare specialistii din transporturi. Expertii in resurse umane apreciaza piata ca fiind una extrem de dinamica, unde se tintesc slujbe de la firme concurente. Se cauta mii de oameni care sa lucreze in domenii ca achizitii, logistica, aprovizionare, dispecerat, organizare, distributie, intermediere, curierat, servicii. La mare pret sunt si soferii, mai ales cei de TIR.

"Cele mai solicitate joburi sunt cele de asistent logistica, gestionar depozit, referent marketing/referent exporturi, responsabil aprovizionare, operator facturare, sef serviciu achizitii, agent/reprezentant vanzari, sofer distributie, sofer pentru transporturi internationale, curier", spune Laura Chilom, senior consultant al www.ejobs.ro.

Fluctuatie mare de personal

Potrivit www.bestjobs.ro, oferta de locuri de munca in transporturi a crescut cu 22%. Cele mai multe posturi (63%) sunt pentru Bucuresti si pentru slujbe full-time (90%).

Foarte multe cereri sunt pentru pozitii de entry si middle level - 52%, urmate de cele pentru absolventi de liceu si facultate - 32%. "Transport/logistica este unul dintre domeniile cu cei mai multi candidati: sunt inregistrate 29.920 de CV-uri", spune Maria Suciu, PR al Neogen.

"Majoritatea firmelor de transport au o fluctuatie de personal egala cu cea din ultimii cinci ani, mai ales in domeniul rutier", sustine Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania. Criza, apreciaza el, este cauzata de faptul ca nu mai sunt specialisti: "Cei batrani s-au pensionat, cei tineri nu s-au format".

Cererea mareste lefurile

Potrivit lui Dumitru Pelican, directorul Agentiei Municipale de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti, un sofer cu toate gradele luate poate sa ridice lunar, in strainatate, chiar si 3.000 de euro, mai ales daca stie si o limba de circulatie internationala. In tara insa, salariile in domeniu oscileaza intre 850 de lei, pentru un sofer, si 1.100 de euro, pentru un conducator auto de TIR.

Radu Dinescu apreciaza ca, in aceste conditii, singura solutie este data de marirea lefurilor: "Daca nu, in loc sa dai 1.200 de euro unuia calificat si cu experienta, care a ales sa plece peste hotare, vei fi nevoit sa dai aceeasi suma unuia mai putin pregatit". Si Dan Contenescu, director al firmei Dacoda, specializata in expeditii si transport rutier de marfa, considera ca se impune o crestere a salariilor in domeniu. "Este o criza. Cererea este mult mai mare decat oferta, mai ales la expeditorii de marfa", motiveaza el.

VENIMENTUL ZILEIThere will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport
Oras: Ivanjica,
Țară:RS - Serbia

belisar d.o.o. logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: Brcko,
Țară:BA - Bosnia și Herțegovina


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET