ȘTIRI BENZINA DIN ROMÂNIA - IEFTINĂ ÎN UE, SCUMPĂ PENTRU ROMÂNI

BENZINA DIN ROMÂNIA - IEFTINĂ ÎN UE, SCUMPĂ PENTRU ROMÂNI

benzina din românia - ieftină în ue, scumpă pentru români

Cu salariul minim se pot cumpăra 137 litri de benzină în România, 234 litri în Ungaria şi 251 litri în Polonia

Cei mai scumpi carburanţi sunt în Olanda, iar cei mai ieftini în Bulgaria

Carburanţii comercializaţi în România sunt printre cei mai ieftini din Uniunea Europeană, dar din cauza puterii scăzute de cumpărare românii ocupă penultimul loc în UE în ceea ce priveşte cantitatea de benzină sau motorină pe care o pot achiziţiona lunar. De exemplu, în România cu un salariu minim, adică 140 de euro, se pot cumpăra în fiecare lună 137 litri de benzină şi 131 litri de motorină. Mai slab ca noi stau bulgarii care pot lua 111 litri de benzină şi 106 litri de motorină.

Spre comparaţie, un olandez care primeşte un salariu minim (de zece ori mai mare decât cel din România) poate achiziţiona  850 litri de benzină şi 1.045 litri de motorină lunar asta în condiţiile în care în ţara sa se comercializează cei mai scumpi carburanţi din Uniunea Europeană. Un cetăţean maghiar care are un venit minim îşi permite să cumpere 234 litri de benzină şi 221 litri de motorină, iar un polonez 251 de litri de benzină şi 253 litri de motorină.

 

Un euro pe litru

Potrivit datelor “Oil Bulletin”, elaborat de către Uniunea Europeană, preţul mediu al benzinei comercializate în ţara noastră este de 1,024 euro pe litru. În spaţiul UE, benzină mai ieftină găsim în Lituania, 1,023 euro pe litru şi în Bulgaria, 1.011 euro pe litru. Cea mai scumpă benzină o găsim în Olanda şi în Finlanda, 1,554 euro pe litru şi, respectiv, 1,432 euro pe litru. Şi motorina se vinde ieftin la noi, un litru costând 1,074 euro. La acest capitol suntem depăşiţi doar de bulgari, care au un preţ mediu pe litru de motorină de 1,068 euro.

Vecinii de la sud se bucură de preţuri mai bune decât românii deşi la capitolul resurse de ţiţei stau cu mult mai prost. În plus, sunt companii petroliere care au activităţi atât în România, cât şi în Bulgaria, precum Petrom, Lukoil, Rompetrol. Situarea României pe o poziţie foarte joasă în clasamentul preţurilor carburanţilor comercializaţi în UE se explică prin faptul că taxarea este încă la un nivel scăzut, potrivit unor reprezentanţi din piaţa petrolieră autohtonă. Ponderea taxelor şi impozitelor în preţul final al carburanţilor este de 40-45%.  Principalii jucători de pe piaţa de distribuţie de carburanţi sunt Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol, OMV, Agip. 

 There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Atyrau,
Țară:KZ - Kazahstan


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET