ȘTIRI UE SCURTEAZA VALABILITATEA CARNETULUI AUTO

UE SCURTEAZA VALABILITATEA CARNETULUI AUTO

 ue scurteaza valabilitatea carnetului auto

 UE scurteaza valabilitatea carnetului auto

Simona Maties


Comisia de transport a Parlamentului European a votat standardizarea permisului de conducere in UE, ceea ce inseamna transformarea a 110 variante actuale intr-una singura.

Circa 200 de milioane de soferi de masini, camioane, motociclete si autobuze vor fi afectati de aceasta lege. Actualele permise de conducere sint diferite, de la tara la tara, prin marime, forma, valabilitate si usurinta cu care pot fi falsificate.

„Am optat pentru un sistem simplu, logic si modern care ofera un echilibru perfect intre respectul pentru obiceiurile nationale si cresterea sigurantei rutiere“, a declarat parlamentarul belgian de centru dreapta Mathieu Grosch, responsabil cu realizarea raportului PE pe aceasta tema.

Permis unic

Permisul va fi din plastic, de forma unui card de credit si va contine semne de securitate, pentru a nu fi falsificat. Ramine la latitudinea statelor membre daca vor aplica sau nu un microcip care sa contina „antecedentele in trafic“ ale proprietarului. Potrivit noii legi, soferii nu vor putea detine permise de conducere pe viata, asa cum se intimpla in prezent in Germania, Austria, Franta, Belgia, iar suspendarea dreptului de a conduce intr-un stat va fi valabila in toate tarile membre UE.

Documentul va fi valabil doar 10 ani, cu posibilitate de prelungire pina la 15 ani, iar pentru camioane si autobuze actul va avea o viata mai scurta, de doar cinci ani, pentru a se limita fraudele.

Vize medicale

S-a decis ca fiecare tara in parte sa poata stabili obligativitatea controalelor medicale regulate pentru soferii in virsta. Comisia Europeana a dorit sa impuna acest lucru pentru persoanele peste 65 de ani.

BaniiNostri.ro, 17 ian 2007There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport
Oras: Bozuyuk,
Țară:TR - Turcia

gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - Franța


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET