ȘTIRI TRANSPORTATORII VOR PUTEA CIRCULA IN UE FARA CARTELE TAHOGRAFICE

TRANSPORTATORII VOR PUTEA CIRCULA IN UE FARA CARTELE TAHOGRAFICE

transportatorii vor putea circula in ue fara cartele tahografice

Transportatorii vor putea circula in UE fara cartele tahografice

Transportatorii romani pot circula in statele Uniunii Europene doar daca autovehiculele sunt echipate cu tahografe digitale, insa nu este obligatorie, deocamdata, dotarea aparatelor cu cartele tahografice, a anuntat, luni, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Vehiculele echipate cu tahografe digitale pot circula in spatiul comunitar in cazul in care aparatele au fost calibrate la un atelier specializat si chiar daca nu dispun inca de cartele, se arata intr-un comunicat al UNTRR. Uniunea precizeaza ca prevederea a fost transmisa UNTRR de catre Ministerul Transporturilor, la solicitarea asociatiei.

Pana la obtinerea cartelelor, conducatorii auto au obligatia, la inceputul si la sfarsitul zilei de lucru, sa imprime rapoarte ale activitatii vehiculului, pe care vor inscrie numele, numarul permisului de conducere, semnatura, precum perioadele de lucru si de odihna desfasurate anterior.

Conducatorii auto sunt obligati, in cazul verificarii in trafic, sa prezinte inregistrarile, iar operatorii de transport vor arhiva datele timp de doi ani si vor prezenta informatiile pentru control la cererea autoritatilor.

Tahograful permite masurarea timpului de lucru al soferului, consumul de carburant, timpii de stationare, viteza si alti parametri care pot determina rentabilizarea costurilor pentru proprietarul masinii, precum si cresterea sigurantei rutiere.

Miruna ConstantinescuThere will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 1407 Sofia,
Țară:BG - Bulgaria

ankara horoz lojİstİk kargo hİz. ve tİc. a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: 06000 Ankara,
Țară:TR - Turcia


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET