ȘTIRI TRANSPORTATORII RUTIERI AU BLOCAT ASTĂZI CENTURILE MARILOR ORAŞE, ORBAN DECLARĂ PROTESTUL ILEGAL

TRANSPORTATORII RUTIERI AU BLOCAT ASTĂZI CENTURILE MARILOR ORAŞE, ORBAN DECLARĂ PROTESTUL ILEGAL

transportatorii rutieri au blocat astăzi centurile marilor oraşe, orban declară protestul ilegal
Astăzi, la ora 8, peste 200 de TIR-uri şi camioane au blocat din nou centura Capitalei. Asta după ce duminică transportatorii rutieri au ieşit dimineaţă la un marş de protest în Capitală. Ei sunt nemulţumiţi de taxele prea mari, de carburanţii prea scumpi şi drumurile proaste. Ei au mers cu tirurile şi camioanele din Vama Militari până în Piaţa Constituţiei. Aceştia spun că protestul de duminică a fost doar începutul.

Protestele sunt organizate de Consiliul Naţional Rutier. Transportatorii rutieri cer eliminarea rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor şi anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele Euro 4 şi Euro 5.

Ei cer de asemenea ca accizele la carburanţi să fie utilizate pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor, iar asociaţiile patronale din transporturi să asigure transparenţa utilizării accizelor.

Protest şi pe DE 70, între Timişoara şi Arad

Drumul European 70 care face legătura între Timişoara şi Arad este aproape blocat de tirurile care participă la protestul transportatorilor. Coloana de maşini se întinde pe mai mult de 7 kilometri şi înaintează cu mare dificultate.

Protestul transportatorilor rutieri din judeţul Timiş a început, astăzi, la ora 9.00, când aproximativ 15 şoferi de autocamioane au tras pe dreapta pe Calea Aradului din Timişoara, în semn de protest faţă de lipsa unei centuri de ocolire a oraşului, acţiunea de urmând să se încheie la ora 19.00.

Transportatorii timişeni spun că sunt nemulţumiţi de infrastructura rutieră din judeţ, de lipsa locurilor de parcare şi de faptul că la intrarea în ţară, nu găsesc roviniete cu durata de o zi.

"Ne aşteptăm să vină cam 20 de transportatori, intenţia noastră nu este să blocăm drumul, ci să facem un marş de protest. Protestăm pentru roviniete, taxa de drum, vrem drumuri mai bune, parcări şi aici în Timişoara, vrem o centură. Pentru aceasta manifestăm şi suntem la ieşirea din oraş, pentru că nu am primit autorizaţie în oraş din cauza lucrărilor la infrastructură", a declarat pentru NewsIn, Nina Stanciu, vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, care precizează că acţiunea lor este de sprijinire a transportatorilor din Bucureşti.

Pe autocamioanele care participă la protest au fost puse bannere inscripţionate cu: "FORT Timiş" şi "N-avem bani, n-avem parcări, dar avem taxe şi dări".

Ludovic Orban: Protestul transportatorilor este ilegal

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat astăzi că protestul transportatorilor este nefondat, iar acţiunea lor de a bloca şoselele de centură este ilegală.

"Protestul transportatorilor este nefondat. E vorba de nişte firme care au peste 20 de revendicări, care sunt un soi de program de guvernare. (...) Aceste firme nu sunt nişte sindicate, iar eu nu pot da curs revendicărilor lor. Acţiunea lor de blocare a şoselelor de centură este ilegală", a susţinut Ludovic Orban.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
dhl freight macedonia doo logo

Categoria: Alte
Oras: 1000 Skopje,
Țară:MK - Macedonia

omsan lojistik  a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: Ankara,
Țară:TR - Turcia


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET