ȘTIRI ROVINIETA SE SCUMPESTE DE ANUL VIITOR

ROVINIETA SE SCUMPESTE DE ANUL VIITOR

rovinieta se scumpeste de anul viitor

ROVINIETA SE SCUMPESTE DE ANUL VIITOR

Soferii care circula doar in oras sau pe drumuri inter si intrajudetene nu sunt obligati la aceasta cheltuiala. Sumele stranse din aceasta taxa sunt folosite, in principal, pentru finantarea lucrarilor de intretinere si reparatie a drumurilor nationale.

EXEMPLE

Posesorii de autoturisme Euro II, III si IV vor plati, incepand cu 2008, 15 euro pentru rovinieta valabila timp de sase luni, comparativ cu doar noua euro cat achita in prezent. Pentru autobuze si autocare, rovinieta va creste de la 240 de euro (tariful actual) la 400 de euro. Cele mai importante majorari le vor resimti, de exemplu, transportatorii de marfa care vor plati 1.400 de euro pentru autovehiculele Euro I, comparativ cu 840 de euro cat achita in prezent. Pentru autoturismele Non-Euro tariful pe acest an este de 24 de euro (81 RON), la Euro I achiti 21 de euro (71 RON), iar la Euro II si peste, taxa este de 16,8 euro (circa 57 RON).

AMENZI

Rovinietele pot fi achitate la oficiile postale, in reteaua benzinariilor Petrom si la sectiile de drumuri nationale din teritoriu. Clientii care vor plati integral tariful de utilizare a drumurilor nationale vor primi pe langa documentul care atesta plata tarifului si o rovinieta-ecuson sau o rovinieta autocolant model vechi . In cazul autoturismelor, daca circuli pe un drum national si nu ai rovinieta platita, risti sa platesti o amenda cuprinsa intre 300 si 450 RON.

DOCUMENTE

La cumpararea rovinietei, persoanele fizice vor prezenta: certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului in original sau copie, dupa caz, si cartea de identitate a platitorului pentru intocmirea documentului care atesta plata tarifului. Nu in ultimul rand, se vor prezenta si documente vamale pentru vehiculele inmatriculate temporar.

 There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 1407 Sofia,
Țară:BG - Bulgaria

ankara horoz lojİstİk kargo hİz. ve tİc. a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: 06000 Ankara,
Țară:TR - Turcia


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET