ȘTIRI ROMANIA, PRINTRE CELE MAI VULNERABILE ŢĂRI LA TURBULENŢELE FINANCIARE EXTERNE

ROMANIA, PRINTRE CELE MAI VULNERABILE ŢĂRI LA TURBULENŢELE FINANCIARE EXTERNE

romania, printre cele mai vulnerabile ŢĂri la turbulenŢele financiare externe
Romania este una dintre cele mai vulnerabile ţări din Europa de Est în ceea ce priveşte turbulenţele financiare externe. Motivul este deficitul de cont foarte mare, alimentat de consumul intern, apreciază specialiştii de la The Economist Intelligence Unit, într-un raport recent. Finanţarea deficitului de cont curent s-a realizat în principal prin investiţii străine directe, însă aceste venituri se vor diminua, pe măsură ce procesul de privatizare se va finaliza, amintesc economiştii.

„Europa Centrală şi de Est a beneficiat de creşterea încă puternică din zona euro, deşi în cazul unor state, precum România şi Bulgaria, cerinţele de finanţare externă sunt ridicate, astfel că aceste ţări sunt vulnerabile la schimbarea sentimentului investitorilor”, se arată în raport.

Riscurile legate de nivelul înalt al deficitului de cont curent al României, care a atins anul trecut 14,2% din PIB, au fost subliniate de mai mulţi economişti internaţionali. Pentru acest an, estimările indică atingerea pragului de 15% din PIB.

Renumitul centru de analiză economică avertizează ţările Uniunii Europene că vor avea o creştere economică mai mică în 2008 decât cea de anul trecut şi se vor confrunta cu inflaţie mai mare.

Comisia Naţională de Prognoză anticipează pentru 2008 o creştere a Produsului Intern Brut de 6,5%, după ce în 2007 avansul economic s-a situat la 6%.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Dobrich,
Țară:BG - Bulgaria


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET