ȘTIRI PROTESTUL TRANSPORTATORILOR A PARALIZAT CIRCULATIA IN TARA

PROTESTUL TRANSPORTATORILOR A PARALIZAT CIRCULATIA IN TARA

protestul transportatorilor a paralizat circulatia in tara
Transportatorii din întreaga ţară au umplut ieri cu TIR-uri şi claxoane variantele ocolitoare ale marilor oraşe. În Capitală şi în alte 18 oraşe, sute de protestatari au cerut taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune.

Marşul de protest organizat ieri de transportatori a îngreunat circulaţia pe mai multe şosele de centură din ţară. În Bucureşti, precum şi alte 18 oraşe, sute de protestatari au cerut taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune. În Capitală, protestul a început încă de dimineaţă, de la ora 8.00, când peste 300 de transportatori au plecat, din mai multe puncte ale Capitalei, spre şoseaua de centură.

Un nou miting vineri

Astfel de marşuri de protest ar putea deveni o obişnuinţă pentru conducătorul auto român, deoarece transportatorii vor relua protestul vineri, potrivit lui Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Acesta a ţinut să precizeze că protestatarii au avut susţinerea celor din trafic. „Conducătorii auto au strigat cu noi: «Jos cu Orban, acest ministru incompetent!»“, a declarat Hagiu.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ieri că protestul transportatorilor este ilegal şi a precizat că nu va renunţa la rovinietă, deoarece este singura taxă care finanţează direct infrastructura rutieră. Orban a recunoscut că este de acord cu câteva dintre solicitările protestatarilor, cum ar fi cele privind sistemul unic de control şi problemele legate de participarea transportatorilor în consiliile de administraţie ale Companiei Naţionale de Autostrăzi, ale Autorităţii Rutiere Române şi ale Registrului Auto Român.

Proteste timide în ţară

Mitinguri de protest ale transportatorilor rutieri au avut loc ieri şi în oraşele Baia-Mare, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Miercurea-Ciuc, Oneşti, Buzău, Galaţi, Constanţa, Giurgiu, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea şi Timişoara.

În Timişoara, 15 TIR-uri au tras pe dreapta ieri-dimineaţă, pe Calea Aradului. Şoferii au oprit autocamioanele în semn de protest faţă de lipsa unei centuri de ocolire a oraşului. Ei s-au declarat ne-mulţumiţi de starea proastă a infrastructurii rutiere din judeţ, de lipsa locurilor de parcare şi de faptul că la intrarea în ţară nu găsesc roviniete de o zi. Pe autocamioane au fost puse bannere inscripţionate cu: „FORT Timiş“ şi „N-avem bani, n-avem parcări, dar avem taxe şi dări“.

Nici la Târgu-Jiu n-au fost mai mulţi şoferi protestatari. 15 şoferi de TIR s-au adunat la marginea municipiului, în zona Iezureni. Coloana de camioane a fost însoţită de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei, protestatarii primind claxoane de susţinere din partea celorlalţi şoferi din trafic.

„Taxă, dar nu pe orice arătură“

Pe străzile centrale din Baia-Mare, peste 100 de maşini, majoritatea camioane, s-au aliat marşurilor organizate în marile oraşe. Numărul de maşini participante la miting a creat probleme în traficul prin oraş timp de o oră. Nemulţumiţi de calitatea proastă a drumurilor au fost şi 50 de şoferi din Miercurea-Ciuc. „Nu zice nimeni să nu fie taxă, dar nu pe orice arătură, cum arată drumurile din Harghita“, spunea indignat unul dintre transportatori.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
omsan lojistik  a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: Ankara,
Țară:TR - TurciaCategoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 1407 Sofia,
Țară:BG - Bulgaria


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET