ȘTIRI PROMOTIE LA TVA

PROMOTIE LA TVA

promotie la tva

Noile modificari la Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala introduc o bonificatie de 5% pentru firmele care isi platesc in avans anumite dari la stat

Firmele vor beneficia anul viitor de o reducere de 5% a impozitelor pe profit, pe dividende si pentru taxa pe valoare adaugata (TVA), daca isi vor achita cu 10 zile in avans obligatiile fiscale, conform modificarilor aduse Codului Fiscal printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului, publicata joi in Monitorul Oficial.
Aceasta modificare face parte din planul de actiune privind cresterea economica initiat de Guvernul Tariceanu. "Pentru impozitele si contributiile cu stopaj la sursa, precum si pentru accize nu se accepta aceasta bonificatie. De asemenea, de bonificatie nu beneficiaza contribuabilii care au restante, sunt rau platnici" a declarat, recent, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Ordonanta de Urgenta cuprin­de o serie de masuri de stimulare a investitiilor, a infiintarii de noi locuri de munca si de relaxare fiscala, estimate de Guvern la 10 miliarde de euro.
Printre alte masuri, Ordonanta de Urgenta stabileste valoarea punctului de pensie la 763,7 lei, incepand cu 1 ianuarie 2009. Angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza someri aflati de peste trei luni de zile fara un loc de munca vor primi echivalentul in lei al sumei de 1000 de euro, ca un stimulent pentru incurajarea angajarilor, cu conditia ca noii angajati sa nu fi fost, in ultimul an, salariati ai firmei. Daca noii angajati sunt dati afara in urmatorii trei ani, angajatorii trebuie sa retur­neze banii primiti de la stat, la care se adauga o dobanda egala cu cea a Bancii Nationale.
Persoanele fizice nu vor mai plati impozite pentru dobanzile la depozitele la termen si la instrumentele de economisire, incepand tot cu 1 ianuarie 2009.
Contributia de asigurari sociale platita de angajator pentru conditii deosebite de munca va fi redusa cu 1,5 puncte procentuale, de la 32,5% la 31%, iar contributia de asigurari sociale pentru conditii speciale de munca va fi diminuata cu 0,5 puncte, de la 37,5% la 37%, incepand cu 1 decembrie 2009. Cota de CAS pentru conditii normale de munca va fi mentinuta la 27,5%.
TVA de 5% pentru locuinte
Guvernul a hotarat reducerea TVA la o cota de 5% pentru locuintele cu o suprafata mai mica de 120 mp, spatiu util, si a caror valoare nu depaseste suma de 380.000 lei (aproximativ 100.000 de euro), achizitionate de orice persoana necasatorita sau de o familie.
Aceasta reducere se va aplica si cladirilor destinate a fi utilizate drept camine de batrani si de pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap.
Pentru ca planul sa poata fi pus in aplicare, personalul administratiei centrale trebuie mentinut cel mult in limitele actuale.
"Deci in perioada urma­torilor patru ani personalul din admi­nistratia centrala sa nu creasca ca numar. In al doilea rand, sa fie aplicata cat mai repede legislatia personalului din domeniul bugetar, care sa reaseze salariile" a spus ministrul de Finante, Varujan Vosganian.There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
gefco logo

Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 92400 Paris,
Țară:FR - FranțaCategoria: Firma de transport
Oras: Dobrich,
Țară:BG - Bulgaria


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET