ȘTIRI PODUL CALAFAT-VIDIN VA FI CONSTRUIT DE O FIRMA SPANIOLA

PODUL CALAFAT-VIDIN VA FI CONSTRUIT DE O FIRMA SPANIOLA

podul calafat-vidin va fi construit de o firma spaniola

 

Acordul pentru constructia podului peste Dunare, intre localitatile Vidin (Bulgaria) si Calafat (Romania), a fost semnat pe data de 31 ianuarie 2007 la Sofia, lucrarile urmand a fi demarate in primavara acestui an si se estimeaza ca vor fi finalizate in 2010. Grupul spaniol de constructii Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a castigat, din partea autoritatilor bulgare, un contract in valoare de peste 100 milioane de euro pentru realizarea podului Vidin, transmite Reuters, citat de Mediafax.
"Podul reprezinta un rezultat important al incercarilor Bulgariei de a se conecta la sistemul de transport european", a declarat ministrul Transporturilor, Petar Mutafciev, dupa semnarea acordului cu firma spaniola. Construirea podului Vidin - Calafat va contribui la intensificarea legaturilor comerciale in regiunea sud-est europeana, la scurt timp dupa ce Romania si Bulgaria au aderat la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007.
Intre investitorii interesati de construirea podului peste Dunare s-au numarat grupurile Hochtief (Germania), Bouygues si Vinci (Franta) si un consortiu format din ed.Zublin (Germania), Alpine Mayreder (Austria) si Eiffel Construction (Franta). Lucrarile de constructii vor debuta in luna mai, urmand sa fie incheiate in anul 2010, potrivit termenilor contractului


Firma spaniolă a fost aleasă dintre alţi cinci ofertanţi care au participat la licitaţie. Costul total al podului este de 236 de milioane de euro.
Guvernul de la Sofia a semnat un contract separat cu INGEROP, companie franceză, pentru supervizarea şi controlarea independentă a proiectării şi construirii podului.

Contractul încheiat cu Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) acoperă o perioadă de 50 de luni şi prevede o perioadă de graţie de 12 luni.

Podul va lega portul dunărean bulgar Vidin de oraşul Calafat din România, pe cale ferată şi rutieră. Acesta este un element cheie al unui coridor european de transport din oraşul german Dresda către Istanbul, Turcia.

Lungimea totală a căii rutiere a fost stabilită la 1.440 de kilometri, iar a liniei ferate la 2.480 de kilometri. La terminare, podul ar urma să aibă două benzi de circulaţie în fiecare direcţie şi o linie de cale ferată.

Finanţarea proiectului se face din programele ISPA, de la Banca Europeană de Investiţii şi de la alte instituţii financiare internaţionale, iar o parte din finanţare este suportată din bugetul de stat bulgar.


La 31 iulie 2006, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Alexandru Mircea, a semnat, la Sofia, Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Bulgaria privind trecerea frontierei de catre persoane, mijloace de transport, echipamente si materiale, in procesul de construire si dare in exploatare a noului Pod mixt (rutier si feroviar) de frontiera intre cele doua tari. Din partea Bulgariei, documentul a fost parafat de catre Vesela Gospodinova, adjunct al ministrului bulgar al Transporturilor.
Prin incheierea acestui acord, au fost puse bazele demararii procedurilor de constructie ale podului de la Calafat - Vidin, lucrari prevazute sa inceapa in luna mai 2007. MAI, prin intermediul Politiei de Frontiera, se numara printre autoritatile romane cu atributii in aplicarea acordului de referinta, alaturi de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si de alte institutii cu responsabilitati in domeniul de reglementare.

 There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.
omsan lojistik  a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: Ankara,
Țară:TR - Turcia

ankara horoz lojİstİk kargo hİz. ve tİc. a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: 06000 Ankara,
Țară:TR - Turcia


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET