ȘTIRI EFECTUL KOSOVO. SÂRBII ATACĂ CU PIETRE TIR-URILE BULGĂREŞTI

EFECTUL KOSOVO. SÂRBII ATACĂ CU PIETRE TIR-URILE BULGĂREŞTI

efectul kosovo. sÂrbii atacĂ cu pietre tir-urile bulgĂreŞti
Sârbi furioşi atacă în mod constant cu pietre TIR-urile bulgăreşti de la Belgrad şi până la graniţa de la Kalotina, titrează presa bulgară de joi. “Sunt furioşi deoarece Sofia a recunoscut Kosovo. Parbrizul camionului meu este tot timpul bombardat cu pietre. Este ca o bătălie. Nu îndrăznim să ne oprim pentru a ne odihni pe teritoriul Serbiei. Ne oprim foarte rar şi doar în parcări bine păzite”, a declarat un şofer de camion bulgar pentru Standart News. De asemenea, copiii sârbi taie cauciucurile tuturor autovehiculelor cu numere de Bulgaria, care trec prin graniţa de la Kalotina.

“Noi suntem cei care plătim pentru deciziile politicienilor noştri”, au declarat şoferii bulgari. Costurile de transport pentru TIR-urile care tranzitează Europa vor creşte dacă vehiculele vor fi nevoite să ocolească Serbia, din cauza conflictului din Kosovo, anunţă reprezentanţii transportatorilor de la Sofia. Companiile bulgăreşti se tem că vor pierde sute de mii de dolari deoarece Bulgaria a recunoscut independenţa provinciei Kosovo.

În prezent, cea mai mare parte a TIR-urilor bulgăreşti care se îndreaptă spre porturile din Croaţia şi Europa de Vest, trec prin Serbia. Vehiculele de transport bulgăreşti vor fi nevoite să facă un ocol de 200-300 de kilometri prin România şi Ungaria. De asemenea, transportatorii bulgari vor fi nevoiţi să întrunească cerinţele vamale si de tonaj ale României şi Ungariei, care sunt diferite de cele ale Serbiei.

“Legile UE interzic camioanelor foarte grele să tranziteze Uniunea Europeană”, a explicat Rossen Dimitrov, de la Asociaţia Transportatorilor Bulgari, citat de Standart News. Asta înseamnă că aceste vehicule grele vor fi nevoite să treacă prin Serbia.

Doar actele vamale ale unui TIR care tranzitează România şi Ungaria vor costa cu până la 150 de euro mai mult decât dacă ar trece prin Serbia. Autobuzele cu călători vor fi de asemena nevoite să ocolească prin România pentru a ajunge în vestul Europei ceea ce va conduce la o creştere a costurilor de transport cu 10 până la 40 de procente.


There will be new version of Cargoagent.Net at the begining of the next week(07.10.2013).On the new web site of Cargoage...

Pe drumul national RN94 intre Val-des-Pres si Montenevre (de la Vachette pana la granita cu Italia) se vor aplica restri...

Potrivit anunturilor din partea sindicatelor franceze, din data de 13 decembrie 2009, orele 21:30, transportatorii rutie...

Soferii tirurilor de pe ruta Oradea - Bucureşti nu vor mai putea intra în oraş, fiind obligaţi să folosească autos...

Vezi toate știrile »

 
CargoAgent.net - BURSA PENTRU TRANSPORT ȘI MARFĂ


Cargoagent.net este un sistem bazat pe internet, care oferă servicii în domeniul transportului și spediției, pentru firme din Bulgaria, Balcani și întreagă Europa. Noi cream soluții electronice pentru managerii de firme de transport, spediție sau firme comerciale, care îi ajută să-și termine sarcinile mai rapid, mai ușor și mai efectiv.


Categoria: Firma de transport/Expediție
Oras: 1407 Sofia,
Țară:BG - Bulgaria

ankara horoz lojİstİk kargo hİz. ve tİc. a.Ş. logo

Categoria: Firma de transport
Oras: 06000 Ankara,
Țară:TR - Turcia


CargoAgent.NET +385 1 777 6116, +381 11 414 6410, +90 850 4 663 663
Mail for contact: info@cargoagent.net
Facebook: Cargoagent Net
Google+: CargoAgent.Net


Monday – Friday (07.00 – 16.00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET